top of page
Ara
  • peratinyhouse

Neden Tiny House

Evinizin kapısından girdiğinizi ve tek bir bakışta tüm yaşam alanınızı görebildiğinizi hayal edin. Önünüzde yatak odası, mini mutfak, banyo ve küçük bir oturma odası var. Her öğe belirli bir amaca göre yerleştirilmiş. Kullanmadığınız, ihtiyaç duymadığınız veya istemediğiniz hiçbir şeye sahip değilsiniz. Ayrıca evinizi tepeden tırnağa temizlemek bir saatten az sürmekte.


Dünyanın birçok ülkesinde, minimalist, sade bir yaşam tarzını benimseyen insanlar, Tiny House adı verilen “bir evden küçük ama bir evden fazlası” bu süper kullanışlı evlerde yaşamayı seçiyor. Tiny House hareketi, geçici bir heves olmaktan çıkıp dünyada bir trend haline geldi.


Peki herkesin imrenerek baktığı Tiny House felsefesine Türkiye’de nasıl bakılıyor? Elbette, geniş evlerde yaşamayı seven, büyük ailelere sahip insanlara göre değiller. Mobil ya da sabit küçük bir eve taşınmak, önemli yaşam tarzı değişikliklerini de beraberinde getirmektedir. Ancak pek çok insan için küçük bir ev büyük bir hayalin gerçekleşmesi demektir.


Günden güne daha popüler hale gelen küçük evler hakkında, sizler için, merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabileceğiniz rehber niteliğinde bir yazı hazırladık.




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page