top of page
Ara
  • peratinyhouse

Taşınabilir Tiny House

Yurtdışında esasen 10-15 yıldır tercih edilen ve uygulanan bir konsept olan tiny house nedir? Meraklısı ve biraz yabancı kaynakları araştıranların epey hakim olduğu bu “küçük ev” akımı 2008 küresel ekonomik krizi sonrasında tüm dünyada ilgi toplamaya başladı. Tiny house tercih sebebi muhakkak kişiden kişiye değişmekle birlikte daha dar bir alanda daha az masrafla idame edilebilmesi açısından çoğunlukla seçilen bir ev türü. Daha az tüketim daha az ihtiyaç listesiyle daha sürdürülebilir bir dünyada yaşamanın önemli de bir adımıdır bu evlerde yaşamak. Bizde ise durum bu olmakla birlikte genelde ana ve tek ev değil de haftasonu kaçılabilecek ikincil bir ev olarak tercih ediliyor.


Ev yapmaya elverişli olmayan küçük metrekareli arazi sahipleri git gide daha çok tercih etmeye başladı. Bunun yanı sıra metrekaresi uygun olsa bile barınma ihtiyacını küçük ölçekte karşılayarak bahçe alanına daha çok yer açmak bir diğer hedef. Zaten küçük evlerin DNA’ sında yatan da bu doğaya dönüş, doğayla daha yakın temasta olabilme fikri. Ülkemizde biraz daha yavaş yol alsa da dünyanın değişik yerlerinde hem tatil amaçlı hem bireysel kullanım için kiralama sistemlerine geçildi bile.


Tiny house satın alarak konumlandırabileceğiniz bir araziniz yoksa dört çeker bir araca bağlayarak siz nereye o oraya gidebilecek bir sistem de oturtmanız mümkün. Bu küçük evlerin bir kısmı eski konteynırların elden geçirilmesi, tadilat ve yalıtımının yapılmasından sonra kullanılabiliyor. Tabii 0 km bir konteynır da tercih edilebilir. Konaklama seçeneği olarak konteynırı uygun bulmuyorsanız daha geleneksel anlamda küçük ev üreten firmalarınkileri inceleyebilirsiniz. Standart projelerini satın alabileceğiniz gibi bazı küçük ev üreticileriyle oturup iç tasarımı birlikte de yapabilirsiniz.




6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page